Alla inlägg under december 2007

Av Maria - 16 december 2007 21:20

Imorse följde Gustav med Per ut och jagade rådjur och tror du inte att de fick närkontakt också. Två rådjur spang förbi dem, men Per hade fel skottvinkel så det blev inget skott. Gustav tyckte dock inte att det var så roligt och han tyckte det var kallt. När de kom hem så var det min tur att åka till jobbet och stöpa ljus med mina kollegor, det var som vanligt trevligt med en riktig julstämning, god mat och gå runt och niga med ljus på pinne så att man nästan blev yr i huvet´. Efter matpausen var jag dock ljusrätareoch förste avsnoppare :)


När jag kom hem fikade vi lite mellis och en stund senare for vi ner till syrran och åt lite middag som ursprungligen var tänkt för brorsan och hans familj, men han var inte körbar idag! Jag snosade en massa på Filip och bytte blöja och så. Axel var go på lillkusinen sin, men lite väl hårdhänt så man får passa. Jag lånade med mig tredje boxen med mcleods daughters, det ser jag fram emot :) När vi så åkte hem var lillemannen Söderlund helt slutkörd, rätt övertrött tror jag!


Vi åkte hem och badade och duschade och Gustav tittade på julkalendern. Jag tror att vi gör tidig kväll idag, känner mig trött!

Av Maria - 15 december 2007 20:49

Först verkar det inge´ roligt alls, men det kommer en liten knorr på slutet som fick mej att småle iaf.


http://www.metacafe.com/watch/816829/funny/

Av Maria - 15 december 2007 20:25

Exempelvis min 6 årige son. Han satt på hallgolvet och sjöng "- staffan var en stalledräng. Med katt å mus å hjärna". Detvar svårt att hålla sig för skratt, men jag sjöng ju i alla år - Herr Ohlsson hade en bonnagård. När det ska vara Per Ohlsson. Annars är ju standard sång felet på staffan stalledräng att barnen sjunger stallegren. Naturligt för dem eftersom många barn inte vet vad en dräng är!


Iaf har vi firat kusin Victor idag, vi hade slagit in hans present i en popcorn för packning och han ropade glatt -åh, tack innan han öppnat den. HAn är tacksam för det lilla han, vilken gullunge han är. Annars passade jag på att snosa på både Freja och Filip.


Och jag stal en gran igen, tydligen har jag en kriminell sida i mig! En fin fanns på mor och fars grannsida, Victor och Gustav sågade ner den. Så i praktiken var det de som stal den he, he. Skyll på barnen du!


Idag har jag läst ut en bok till tentan har nu bara en kvar, men det tråkiga är att jag måste backa tillbaks till den första jag läste eftersom jag inte minns ett dyft av den. Suck detta tar aldrig slut. Jo, det gör det den 8 januari. Men efter det börjar jag jobba igen. Tänk positivt, tänk positivt. Äsch jag kommer inte på nått´.

Av Maria - 14 december 2007 20:13

Slö som attan, bara gjort det nödvändiga idag typ lagat mat, diskat, tvättat och vikt lite tvätt.


Gustav hade innebandy avslut idag, Axel och jag gick och handlade och tittade in på en prylbod för att hitta en present till kusin Victor som vi ska fira i förskott imorgon. Hittade inget där men gick på hobbyaffärn´, där finns det en del fint. Hoppas att han blir nöjd, jag köpte en rolig pennvässare, ett sandur och en nyckelring där man kunde räkna plus och minus och få till det rätta svaret.


Både syrran och farmorn försökte lura oss hemifrån idag, men de lyckades inte. Gustav har lekt med grannpojkarna praktiskt taget hela dan. Imorgon ska vi passa på och titta efter en innegran hemma hos mamma och pappa.

Av Maria - 14 december 2007 20:12

Ännu en dolda kameran film, men den är kul tycker jag! Killarnas miner är obetalbara :)


http://www.uppslaget.se/klipp.asp?id=10612

Av Maria - 13 december 2007 20:23

Idag, jag kan nog bara säga tack till farmor och mormor som verkar trötta ut mina barn. Gustav sov till strax före 8 och Axel sov till 9, ja det är sant! Han väckte mig klockan 6 och jag lyfte över han till mig och han somnade om på stört. Väldigt behövligt för oss alla tre, så idag har det inte blivit många knop gjorda här hemma. Frukost och sedan plockade vi ihop Gustavs och Axels tomtekläder, bytte batterier i lyktan och promenerade till förskoleklassen efter som Gustav skulle börja 11,30 idag. Sen lunch och sensovning för Axel, jag läste lite och gjorde mig iordning och sedan var det dax att åka och titta på Gustav. De var så duktiga och vi fick fika efteråt!


Vi lagade middag tillsammans soppa + pannkaka. Och efter bolibompa gjorde vi mysigt luciafika i vardagsrummet glögg, saft, pepparkaka och lussekatt och eld i öppna spisen.


Axel fick brev från förskolan idag, nu börjar det dra ihop sig och jag får en klump i magen. Min lilla bebis!

Av Maria - 13 december 2007 20:22

Ja, det är tacken för att man är en snäll människa........


http://www.roligaklipp.se/taenk-snabbt,3327.html

Av Maria - 12 december 2007 21:00

Axel har kissat i pottan idag OCH varit hos frisören och klippt sig för första gången, lillgubben min!


Gustav klippte sig också mycket välbehövligt, de blev så fina så pojkarna. Gustav kändes lite varm när han skulle lägga sig, men enligt termometern var det inte feber. Ja, vi får väl se. Jag vill väldigt gärna se honom i luciatåget imorgon, han verkar så laddad. sjunger sångerna och kan dem väldigt bra redan, bra gjort för att vara så lite tid på förskoleklassen.


Seminarierna gick väldigt bra om man jämför sig med andra så var jag och Linda nog överlästa, så vi bestämde oss för att tagga ner tentaläsningen lite. Det blir för tungt om man har så höga krav på sig själv. Jag läste lite när jag la Axel men det får räcka för idag.


Gustav och jag tog en sparktur efter middagen, det är verkligen bland det bästa jag vet att åka spark. Vi tänkte fixa en till bilbarnstol och sätta fast på sparken till Axel, så att han också kan åka. Jag har en Ljusdalsspark som jag fick i 30-årspresent och den passar inte barnbygeln på, men då hittade jag en tipssida som egentligen handlade om handikappade barn och hjälpmedel till dem. Men det såg så smart ut så jag tänkte sno ideén!  

Presentation

Omröstning

Är du lycklig?
 Ja
 Nej
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards