Alla inlägg under juli 2007

Av Maria - 10 juli 2007 22:16

Först såg det ut att bli bättre väder, men sedan började det regna igen. Så mormor kom och drack en kopp kaffe och hämtade Gustav, allihopa åkte på affärn´för jag ville ha creme fraiche till chili con carnen. Lille matvägraren åt inget till lunch, men dock en hel burk till middag och gladeligen dessert så klart. Vi tog en promis efter middagen då var det uppehåll, jag hade tänkt cykla efter att Axel somnat men han var svår sövd. Per fick ta över och klockna blev för sent för en cykeltur, det blev soffan dvd-film och oliver och fetaost. Lite nipprig på fetaost just nu, laktosfri. Tänk att det finns laktosfri fetaost, mmmmm....ljuvligt!

Av Maria - 9 juli 2007 19:34

Humör jag har varit på idag, jag vet inte ens vad jag ska skylla på. Har inte haft lust med något har "bara" lagat mat idag, dammsugit och plockat med lite tvätt . Det blev soppa idag till middag, kändes som passande  för det i detta väder. Gustav känner sin mamma så han har lekt med grannpojkarna nästan hela dagen, hem för lite mat och fika bara och ombyte av kläder.


Jag funderade på att skriva ihop mulleplaneringen, men det blev inget med det, jag funderade på att baka men det blev inget med det heller. Jag funderade på att städa men hade ingen lust, så när Axel har sovit har jag tittat på dvd. Gissa två gånger vad jag sett.....ja just det...mcleod´s daughters. Jag har plöjt halva boxen nu.

Av Maria - 8 juli 2007 18:08

här hemma, trött och seg idag. Dock kan man inte klaga när minstingen sov ända till 7, lyxigt värre. Men han varit gnällig idag, och rivig och dålig på att äta. Men när vi åt middag (Axel åt före) var tydligen våran skinkfrestelse jättegod, den åt han bra av.


Svärmor ringde när jag låg i soffan och såg på mcleod´s daughters skiva nr 2, hon var redan klar med madrasserna. Per for som ett skott och hämtade de, han tyckte nog det var skönt att komma hemifrån eller också ville han bara ha något att göra. Dom är superhäftiga madrasserna iaf, nu saknas bara några kuddar.


Gustav har lekt en stund med grannpojkarna idag, sedan har vi bara degat. Han ser på bolibompa nu, jag tror det blir en tidig kväll för hela denna sega familj.


På tisdag funderar vi på att åka in till stan för att se på bodils minicirkus, om det är väder förståss för det är utomhus! Hade en fundering på att Gustav och jag skulle gå på bio idag, men det var ingen lämplig film som visades.

Av Maria - 7 juli 2007 20:30

Idag har det regnat hela dagen, så vi har inte varit ute någe´idag. Bara flyttat på kaninen till vinterburen, jag var rädd att det skulle regna in på han i betesburen eftersom Per inte vikt till plåten ännu:(.


Vi har satt upp en lampa i Axels rum idag och hämtat skor till honom uppe på vinden(efter Gustav). Jag har städat i bokhyllan uppe och Per har tömt centraldammsugaren.


Efter middagen for vi ner till min syster och kollade läget på alla deras projekt, det såg bra ut allt flyter på. Jag fick se vagnen in real life och det fina bebistäcket hon gjort själv.


En rolig grej idag var att en kompis till mig ringde och bjöd oss på middag till helgen, det var länge sedan vi sågs nu. Det ska bli kul! Pers bror kommer till helgen också, men de skulle åka till svärmor min då när vi åker till våra vänner.

Av Maria - 6 juli 2007 20:54

Hon är så himlans gullig, hon ska ju hjälpa oss med syningen på soffan ute på altanen. Hon var inte riktigt nöjd med mitt tygval, jag ville återanvända mitt och Pers gamla överkast. Men nej upp på övervåningen och kom ner med det perfekta tyget, motsvarande alla mina förväntningar. Jag blev jätte glad, ska bli så spännande att se slutresutatet. Fick även en magisk lampa som jag ska göra en sagopåse av och en snuskgubbe som kommer från Pers mormor och morfar. Du vet en sån som visar sno..en om man vrider på den, Gustav var något facinerad kan man säga. Vi fick lunch och fika hos henne och Uno, och vi tog en promenad.


Sen for vi hem och klippte gräs och fredagsstädade, innan vi åkte på fm hade vi varit och storhandlat. Vi grillade till middag idag och delade på en flaska rödtjut.


Iaf har min man blivit galen han har inte varit särkilt skjutglad jägare, men nu jagar han skator för glatta livet. Fåglar alltså! De är inte särskilt snälla med vår kanin, de äter upp hans mat och är allmänt stygg med han. Så nu kör vi med skrämselpropagande = Hasses luftgevär!


Igår var vi ute hos min mamma och pappa och Per byggde två trappor, det tog hela dagen så vi servades med både lunch, fika och middag. Då gosades vi en hel del med trollungen Freja, och faster (alltså jag) fick hon att skratta med hjälp av att ruska på håret, det var tydligen gräsligt roligt. Gullunge där!


Den kvällen vi fick ut tanden på Gustav kom han med en rolig historia. - Mamma, mamma (med lite lätt panik), jag höll på att skratta ut tanden.


Appråpå skratta, det här är min mans roligaste historia (den har svärmor lärt mig)


"Ett pensionärssällskap åker buss och med jämna mellanrum går en äldre dam till busschauffören med nötter, till slut frågar han lite försynt - men äter inte ni några nötter?

- Men snälla busschauffören vi är pensionärer vi har ätit upp chokladen!"


Alltså han skrattar sig fördärvad, Pers humor i ett nötskal(fyndigt!).


Den här veckan har varit inbjudningsrik, vi har fått inbjudan både till ett 60-årskalas och ett bröllop. Kul, kul nu gäller det att skaffa barnvakt!


Av Maria - 3 juli 2007 20:42

Idag har det jobbats i värmen, Per har klippt ner syrenbuskarna och fraktat bort alla grenar tillsammans med Gustav och Hasse nu ikväll. Jag har gjort i ordning en till låda vid terassbarrbuskarna (min veckouppgift). Gustav har så klart badat i poolen och lekt med grannpojkarna.


Och till den stora nyheten ..... Gustav har tappat sin tand....får se om tandfen kommer inatt nu då. En fin liten glugg har han i underkäken nu.


Axel sover så lite om dagarna nu och är så så trött tidigt på kvällen, idag sov han redan strax efter sju. Idag har han haft en riktig matdag också efter några dagars tamt matintag, men välling och gröt går alltid i:) Jag vet inte om jag har skrivit att jag slutat amma honom, det var en vecka sedan nu. Det går över förväntan han verkar inte sakna bröstet. Välling verkar super gott och mättar bra, rap!

Presentation

Omröstning

Är du lycklig?
 Ja
 Nej
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6 7 8
9 10 11
12
13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards