Alla inlägg under juli 2007

Av Maria - 24 juli 2007 20:15

Har vi haft idag, vi hämtade henne på busstationen. Det var ju lite regningt, handlade lite och pantade burkar(fy, vad med öl Janne drack när han var här:=0).


Vi åt lunch och bestämde oss för att ta en tur ner till en stor tygaffär i Gnarp, handlade tyg till fyra nya kuddar och gardiner till Axels rum. Farmor bjöd på glass, vi tittade in i en hantverksbod och sedan for vi hem. Jag lagade fläskpannkaka till middag (det är Unos favvorätt), Per var hem en snabbis och slängde i sig mat for sedan på skjutbanan och hjälpte till där. Snälla Farmor tog med sig allt tyg hem till sig när de for hem. Jag och Axel matade kaninen, gungade och tog in tvätt. Gustav var hos grannpojkarna.


Axel har verkligen varit farmors pojk idag, velat vara med henne hela tiden. gos-ungen, han tränar på att stå rakt upp och ner nu utan att hålla i sig. Usch snart går han väl, han är ju min sista bebis måste han ha så bråttom!

Av Maria - 23 juli 2007 20:49

Ett  bra svar det fanns inga oklarheter och snabbt svarat också. Det ska försäkringskassan ha plus för det är annars inte mycket plus med den.


Vi hittade regnställ på handelshuset, men det blev en sväng på stan ändå. Nämligen body shop, fannys, annelies inredningsbutik, krabat (har hittat en fin ett års present till Axel där) och kulturmagasinet. vi lånade lite böcker och Gustav lekte i båten på barnavdelningen. Han tycker den är väldigt kul, den ser ju ut som på riktigt nästan. Dagens skratt blev inne på toaletten på kulturmagasinet, de har liksom blått ljus inne på toaletterna. Så allt såg lite annorlunda ut och Axel blev så paff att både Gustav och jag skrattade högt rakt ut:)


När Axel skulle sova kväll tog Gustav cykeln och jag stavarna för en tur runt sjön. Det är fortfarande väldans jobbigt att gå med stavar tycker jag, alldeles svettig på ryggen blev jag!

Av Maria - 23 juli 2007 11:21

försäkringskassan, de måste tycka att jag är dum i hela huvudet. Men jag vill bara vara på den säkra sidan, det gäller så konstiga dumma regler som uttag av föräldrapenning efter ett års dagen. Man måste tydligen ta ut fem dagar i veckan för att behålla sgi:n, så jag skickade en fråga om man kunde kombinera full ersättningsdag med lägsta nivå dag för att ta ut fem dagar i veckan. Och så svara hon på något helt annat, får se om vi får in en fullträff den här gången då.


Gustav fick klipptid på onsdag, och efter lunch idag åker vi in på stan för att köpa regnkläder. Men jag tror vi prövar handelshuset först!


Axel sover nu, så jag ska skynda mig ner och dammsuga lite.


Per kommer hem sent idag skulle kolla på Hasses brors bil. Han lovade att köpa bark till mig från Plantagen. Snällt!

Av Maria - 22 juli 2007 19:51

Idag har jag gått lös på en av jasminbuskarna som har blivit alldeles förvildad. Det var rätt jobbigt, sen åt vi lunch och efter lunchen satte Gustav och jag oss på cyklarna för att cykla ut till mormor och morfar. Dit är det rätt långt att cykla men min tjuriga snart sexåring är helt övertygad om att det "är ju inga problem att cykla ut dit", så vi packade vatten, saft, två bananer och två chokladbollar i en ryggsäck och började. Första fikapausen blev vid gravkullarna och nästa fotbollsplanen efter hästhagarna och då deklarerade min son att nu orkade han inte cykla mer. Så vi ringde efter Per och han hämtade Gustav och cykeln, jag fortsatte. Oh, jesus vad slut jag var när jag kom fram fem minuter före sagda middagstid.


Gott med tacos och efterrätt (tack mamma), vi satt bra länge och pratade om ditten och datten med brorsan, sambo och syrran. Snosade och gosade på lillFreja, och Axel var puss sugen som vanligt. Axel pussar bara på sin mamma och sin kusin Freja:). Jag tror han tycker hon är göööra söt och det är hon också.


Veckans uppgift blir beställa klipptid till Gustav, anmäla oss till bröllopet vi är bjudna på och köpa nya regnkläder till Gustav. Och fixa den sista lådan med bark och tidningspapper. Det är väl typ vad man hinner på en vecka!


På fredag åker Per och jag till Åre på en jakt- och friluftslivsmässa

http://www.faviken.com/ , vi ska vara barnlediga, sova i tält och ha kvalitetstid heter det väl hi, hi!

Av Maria - 21 juli 2007 21:14

Idag har varit, fixa lite på altanen. Per har satt upp strandfynden jag, Gustav och kusin Jonas gjorde tidigare i sommar. Per har satt lås på alla skjutfönster = barnsäkrare.


Efter lunchen for vi på ica och handlade matsäck och for vidare till folkets park för att leka i lekparken och spela lite minigolf, vi fikade i gröngräset. Vi blev lite sena och överhungriga så det blev middag från max som vi tog med hem.


Efter middagen klippte jag lite gräs och per badade Axel. När jag söv ner Axel klippte Per gräs, och sedan tog vi oss en fiskestund nere på bryggan. Gustav fick en abborre, det blev ett abrupt slut då Axel vaknade(vi hade babyvakten på). Men han somnade om på en gång, nu ska jag gå och umgås lite med min man.

Av Maria - 20 juli 2007 21:25

Men det var inte särskilt svårt eftersom hon redan bestämt sig, det var mer en bekräftelse på att kläderna hon valt var okej! Vi fick god lunch, promenad och fika.


Jag bakade pizza till middag idag, det gick inte så bra eftersom jag hade en trött och klängig liten pojke på benen hela tiden. Han ville inte sova, inte leka bara bäras = dålig kombination när mat ska lagas. Ibland kan man ju ha honomi sjalen, men inte vid pizzabak, suck då var det inte roligt! Till slut kom Per hem och Axel blev nöjd, han fick honom att somna också. Gustav  har lekt hela em och kvällen med grannpojkarna, de har kastat pil, hoppat höjdhopp, spelat boll och kubb. Jag har klippt lite gräsmatta och per och Axel har gungat.

Av Maria - 19 juli 2007 21:15

Åt från början just ingenting och mot kvällningen en del.


Trött och seg idag, segade på under fm. Gustav var ju ändå och lekte med grannpojkarna. När vi satt och åt lunch kom syrran, hon blev kvar. Trevligt med vuxensällskap och fina blommor fick jag också( tack sötis men helt onödigt, du är inga bekymmer). Axel ville inte sova (sov 20 minuter på fm, men vaknade av telefonen), men syrran lyckades söva han med det klassiska tricket - tröskeln!


Efter middagen kom vi hux flux på att vi skulle åka en tur, det bar neröver till havet. Vi vandrade omkring på klipporna och drog in saltdoften, sen gick vi ner till fiskelägret och drog in fiskdoften. Gustav sa - men usch det luktar ju fisk! så högt att en tant som var ute med sina hundar skrattade högt:)


Sen for vi en bit till och stannade på ett cafe´ och fikade, sedan for vi hem och det var bara att kvällsfika och lägga pojkarna. Imorgon ska vi åka ut till mamma och pappa. Vi ska noppa ögonbryn och hjälpa hon å packa (svårt att bestämma vad hon ska ha på sig tydligen). 

Av Maria - 18 juli 2007 17:44

Skött om hemmet lite grann, gett golven en omgång, tvättat och fejat haft som måndag ungefär.


Även sorterat efter ikea handling, fixat soffan men inte knäppt kort än.


Mamma, pappa och niklas kom på en snabb fika idag. Mamma och pappa åker till riga i veckan som kommer så de lånade en väska på hjul av oss.


Per och Gustav är ute och grejar med Gustavs hytt, sätter dit ett förarsäte tror jag. Han har en gammal hytt han leker i ute på gården.


nä, nu gnäller minstingen vid mina ben. vällingtime!

Presentation

Omröstning

Är du lycklig?
 Ja
 Nej
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6 7 8
9 10 11
12
13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards