Alla inlägg under januari 2008

Av Maria - 7 januari 2008 22:32

Så nu är jag trött som fasen. Dagens vedermödor får bli i punktform:


  • Gustav åkte skolbuss till skolan
  • Axel och jag promenerade runt kvarteret, åkte pulka hemma
  • städade GUstavs rum lite lätt så att det gick att dammsuga iaf oh dammsög resten av övervåningen
  • torktumlade lakan
  • pratade med mamma en timme
  • fruktstund och kaffe
  • sov ner Axel som var super trött, såg på mcleods
  • vi lunchade
  • mötte upp Gustav och skolbussen
  • handlade på ica och sorterade papper på återvinningsstationen
  • GUstav och Axel lekte ute själva medans jag plockade in matvaror, vi gjorde en snögubbe och en snölykta
  • fikade nyponsoppa och riskaka och kaffe
  • Axel sov en slatt till och jag dammsög nedervåningen och torkade golven i kök och hall (fuskstädning a ´la Maria)
  • bäddade svärmors säng
  • Väckte Axel
  • lagade middag
  • Såg bolibompa med svärmor, Per och barnen
  • Kvällsfika och kaffe
  • La Axel och började sista genomläsningen inför tentan
  • Axel sover jag sätter mig vid datorn och skriver ner en sista grej jag var tvungen att bena upp
  • Te och skorpa med svärmor
  • Bloggar.......
Av Maria - 6 januari 2008 20:35

Du gissade med 58 % säkerhet rätt. Jag har pluggat inför tentan med min studiekompis Linda, det var givande. Vi saknar inte självförtroende för vi kom fram till att vi är överlästa :) så nu ikväll har jag inte pluggat utan läst SKÖNLITTERATUR, Torey HAydens "vackra barn". Jag blir alltid till mig när hon har gett ut någon ny bok jag har läst alla hennes tidigare. Hon är en speciallärare som jobbar och beskriver både sitt arbete och barnen på ett otroligt spännande sätt. Ska du pröva läsa någon av hennes böcker så börja från början med Burpojken, tycker jag! Det har väl ingen betydelse om du börjar med någon annan, men i just burpojken är ju också hon ny som speciallärare och beskriver också sina vedermödor som ny i jobbet. Tänkte se filmen på fyran kanske, får se om jag klarar det jag har läst boken och är otroligt fjantig och känslig när det gäller film. Blir det för spännande eller hemskt så står jag upp eller går och diskar eller något dyligt.


Iaf har vi åkt spark efter middagen allihopa, jag släpade ut min man men löfte om att vi skulle ta det lugnt. Väl hemma matade vi kaninen och Gustav visade värsta hoppet han byggt idag tillsammans med grannpojkarna, och Axel tränade på att åka kana i snön. HAN har bråttom att bli stor mitt lillpyre´.

Av Maria - 5 januari 2008 13:50

Bio, jag har sovit ner Axel för middagslur och pluggat under tiden. NU är jag less på den här läsningen, vil att det ska bli tisdag men inte torsdag. För på torsdag ska jag börja skola in min minsting på förskola, ångest för en mamma. Axel kommer säkert att trivas, men jag då? Jag är van att kunna snusa på min Axel hela dagarna, gossplompen min!


Ja, ja! Så är livet, jag vill ju inte heller vara hemmafru inte ens om vi hade ekonomi till det. Jag mår bra av att jobba men har nog mest ångest för att hemmatiden går så ohyggligt fort.


Igår var vi till farfar och Vivianne på god lunch och efterrätt, farfar oh GUstav tog en lång tur med kickboard och spark. Det var mysigt att träffa dem. Jag fick en bok och tänk nu är det bara dagar kvar tills jag ska frossa i skönlitteratur igen. Innan hemväg tittade jag in på dollar och handlade strumpor till Axel och mig och en hylla till Axels rum. PÅ vägen hem somnade till och med Gustav i bilen. Vi handlade pizza till middag och sen ville inte pojkarna sova på kvällen, jag vet inte om det var på grund av sovningen i bilen eller vad det var!


Nä, kaffesugen!

Av Maria - 3 januari 2008 20:52

Ja så kan man sammanfatta en dag.


På fm var jag ute med axel och åkte lite pulka och snowracer. Hämtade bilen hos L och A som blev stående där sedan nyårsafton. Sov ner sonen den yngre när jag kom hem, lunchade och sedan förhörde min man mig inför tentan. Jag blev deprimerad satte mig framför datorn för att shoppa kläder, hittade inget :( modet passar inte min smak just nu! Åkte ner på ica istället och handlade middag. Per och Gustav gjorde chokladbollssmet medans jag försökte shoppa. Efter middagen rullade Gustav bollarna och jag och Per monterade bilbarnstol på sparken så att axel kunde följa med på sparkturen.


Hasse och Per ser på hockey på teven och jag tänkte se på mcleods på datorn. Chokladbollarna smakade utmärkt för en deprimerad pluggande småmullig 34-årig småbarnsmor, tror jag ska gå ner och sno en till :)

Av Maria - 3 januari 2008 10:51

Jag satt vid frukost bordet och sa : Jag behöver nog någon som kan förhöra mig! (alltså inför tentan). Då säger min fyndige man: ja, men åk till polisen då!


Och genast börjar hjärnan göra sig bilder om att jag kliver in i polishusets reception och säger: jag behöver någon som förhör mig, ni är väl ganska bra på det här va? Skulle vara ganska roligt att se den minen och det skulle vara skönt att kunna skylla på polisen om jag kör på tentan :)

Av Maria - 2 januari 2008 12:14

För hela familjen, Axel vaknade först 8,15 och har sovit hela natten *jippi*. Gustav vaknade fem minuter efter, idag har jag pluggar dag. Vi har fått ett häfte med frågor och begrepp som är bra att kunna till tentan och de sitter jag och besvara nu. Min pluggarkompis ringde nyss, det var tänkt att vi skulle träffas imorogn och läsa lite tillsammans men vi sköt upp det till på söndag. Det tycker jag va skönt, då kan jag läsa på i mitt tempo. På fredag åker vi nog och hälsar på farfar och Vivianne, det var jätte längesedan vi träffades!

Av Maria - 1 januari 2008 20:44

var helt suveräna i år. En morgonrock av svärmor och UNo i fleece och den är lång lång lång precis som jag. Byxa och kavaj av mamma och pappa, blommor och choklad från Petter, Kristina, Filip och blommorna var visst mamma och pappa med på också.


Å så min man då...han kan det där med att överraska han.....han hade köpt kents nya skiva och....och....och biljetter till deras konsert här i stan. Det önskade jag mig jätte mycket men hade nog inte uttryckt så där jätte tydligt men på något vis så visste han ändå. Och jag är jättenöjd och glad på min alldeles egna dag.

Av Maria - 1 januari 2008 20:43

att man fyller år idag, så kolla vad jag gjorde strax efter lunch idag

Presentation

Omröstning

Är du lycklig?
 Ja
 Nej
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards