Senaste inläggen

Av Maria - 19 november 2009 20:25

För idag fick jag hämta Axel vid 2 tiden, då hade han feber. Gustav har varit stilla hela dagen och bara legat och då är det illa, han var inge pigg nu till kvällen ville inte ha kvällsfika och så. Han har dessutom fått ögoninfektion i ena ögat. Stackars mammas älsklingar Rynkar på näsan.


Lite braiga nyheter också, jag fick en trisslott med posten och vann. Jag vann fattar du vad stort jag vinner aldrig, sen att det var 25 kronor. Men jag blev väldigt glad mitt i eländet! Per var på banken idag och vi har fått huset omvärderat det var ju verkligen positivt för ekonomin, kanske inte köket är så långt borta ändå...???? Eller ett nytt badrum eller varför inte båda två. OJ, OJ Oj vad jag drömmer nu...


Iaf har jag bestämt mig för att inte följa med Per och hans jobb ut på fredagen för barnen är alldeles för hängiga och jag själv har inte fått tillbaka energin ännu. Det blir fredagsmys med grabbarna istället.ANNONS
Av Maria - 18 november 2009 20:30

För jag är sjuk, började hosta på måndag kvällen och hade svårt att sova tog en slurk hostmedicin. Och sov sedan gott men vaknade i sämre skick ont i gallan som faaan. Gisk dubbelvikt och funderade på hur det skulle gå att ta sig till jobbet men ur sängen måste jag ju så att Gustav kommer i väg till skolan. Jag vankar omkring lite och efter ett tag släpper det och magen ömmar "bara". Så jag åkte och jobba men allt eftersom dagen gick började jag känna mig hängig, det slutade med att jag åkte hem en stund tidigare. Igår kväll hade jag 39 graders feber och imorse hade jag 38,7. Blä! Jag har legat hela dagen på soffan, Axel skjutsade jag iväg lite senare på morgonen och Per fick hämta barnen.


Men det är inte svinis iaf för jag har inte ont i kroppen, feber, snuvig, hostig och huvudvärk. Och nu ikväll har Gustav feber, så jag blir säkert hemma resten av veckan.


Det är inte kul att vara sjuk och dagen gick så långsamt när jag var alldeles själv Rynkar på näsan. Men jag ska väl inte klaga det var jättelänge sedan jag var sjuk!


Men nu så vet du att det är sjukstuga här!

ANNONS
Av Maria - 16 november 2009 20:45

Det var ju snabbt avklarat, det blir borttagning av gallan till våren. Men vägen dit kändes stressig, tog ut en halvtimme komp. Blev lite sen från jobbet åkte typ 12,53 och hade tid på sjukhuset 13,30. Jag behövde tanka och sen lyste nog vartenda jävla trafikljus rött och på det E4 avstängd till hälften det regnade och trafiken gled fram i snigelfart. Framme, stressad, lösa parkeringsbiljett och vad händer jo två äldre damer skramlar med sina mynt i små portmonnäer i en evighet. Min tur halvspringer till bilen och sen lufsar jag på in på sjukan. Fram till en lucka, slänger fram patientbrickan. Men vänta nu vart är jag??? ortopeden..suck...går vidare till kirurgen....väl installerad i väntrummet får jag säkert vänta i en kvart. JAG HAR STRESSAT HELT I ONÖDAN!!!! 10 minuters snack med en läkare och sedan var jag in en sväng på apoteket på sjukan eftersom tandhygienisten tyckte att jag behövde peppra munnen med flour. Min äldste son var ensam hemma från 13,30-14,45. det är ju också ett stress moment men han hade haft det så lugnt och skönt så. Ringde han när jag kom ut från sjukhuset!


Igår hälsade vi på vänner och fikade lite, passade på att hämta skidboxen som vi köpt av hennes pappa och även slalomskider efter Joline. Axel var så stolt, han bar dem från huset till bilen och sen hemma hos oss upp för backen. Nu har vi allt till Axel utom skidsele, den ska vi nog köpa på stadium i julklapp tror vi!


Gustav däremot behöver pjäxor, snart ger vi upp och det blir nya!


Idag var jag och pojkarna bjudna på middag hos syster, hon färgade mitt hår och jag lånade en klänning av henne till på fredag. På fredag ska vi på södra med Pers jobb och titta på Stefan & Krister. Jag gosade massor med Lukas goknölen! Pojkarna slogs och bråkade mest..suck! Men Petters middag var god jag åt för mycket!


Tack min lillasyster för hjälpen!

Av Maria - 15 november 2009 11:13

Rulle och bloggen har inte hunnits med. Ifredags hade jag och mina kollegor avdelningsmöte i 2,5 timme pratade vi barn och sedan drog vi ner på stan åt middag, besökte två pubar sjöng kareoke och blev ansatta av en man 50+. Väldigt otrevlig var han, han sa att vi hade tagit hans bord när han och hans sällskap gått ut för att röka. Öhhh, ja när man lämnar ett bord ledigt på en pub då tar någon annan de sittplatserna! Eller???? Ja, vi fick hämta en vakt för att bli av med han. Sara och jag sjöng Zwampen på Daltons och den gjorde inte succé! Ha, ha, ha men vi hade väldigt roligt Glad. Sen vid ett tiden började Maria att bli trött, jag är ju äldst i gamet. Men då hade bussen precis gått så jag fick glatt vänta tills 2,15 bussen, det gick bra det också. Men jag var trött hela lördagen också!


Apråpå lördag då var vi på bytesmarknad, vi hittade slalompjäxor till Axel och längåkningspjäxor till Gustav så det var ju kanon. Träffade lots of people we know. Anders, min kollega Ullis, min kollega Pernilla, Gustavs fritidsfröken, Kristina en ex. kollega till mig ja säkert fler ändå otroligt mycket folk var det! Gustav och jag gick till simhallen och övade, han simmar inte ännu min äldste son men nu är han synnerligen motiverad så det gäller att smida när järnet är varmt. Per och Axel handlade eftersom vi hade bjudit farmor och Uno på gomiddag (hon fyllde 62 i måndags). Middagen blev god men ungarna var som bråkiga vet inte riktigt hur det är fatt med dem. Gustav blev tokig på Axel när han råkade kliva på honom med slalompjäxorna (A. var så stolt över dem och jag tyckte att han gott kunde öva att gå i dem lite), det gjorde så klart ont men G. gav igen dubbelt fallt! Suck, man blir ju bara matt ibland! 


Idag är det väl vattengympa på tapeten och jag vill få iväg lekskotern som står på gårn´, den ska på mitt jobb. Ett till besök blir det på bytesmarknaden också, eftersom vi inte har några slalompjäxor til Gustav ännu.Av Maria - 11 november 2009 21:16

Det hade jag glömt......igår var vi hemma och Axel var betydligt piggare för vi bråkade typ hela dagen. En treåring det är KUL det!!! iaf var Per på någon smöööörar resa med jobbet eller resa och resa, de var på hockey med middag och allt. Så grabbsen och jag åkte ut till mormor och morfar på middag, vi gjorde ett stopp på återvinningen med lite papper och sånt och sedan ica som vanligt då! Jag ville åka in till stan och klippa GUstav med tji fick jag, ville han inte!  Jätte god middag ute hos mamma..mmm... åt alldeles för bra! Utom min lille vegiterian till treåring.


Ja idag var vi på sjukan med Axel på öronmottagningen. Vi fick vänta i nästan en halv timme på våran tur *suck*, Axels högra öra var bra men det vänstra syntes det att han har besvärligt med. Problemet är vätskan som inte försvinner innanför trumhinnan och det är så man sätter in ett rör. Iaf bestämdes det att vi skulle avvakta,5-6 infektioner om år klassar en för ett rör i örat. Vi ska dit om ett halvår igen för en koll, kändes ju bra att få höra att det ser relativt bra ut iaf.


Sedan jobbade jag stängning idag, så in på jobbet kasta i sig lunch började förberedda drop-in fika som vi ambitiöst planerat. Just det husmöte in, på det. In med alla barnen (som ju var ganska få idag som tur var!), mellis och sedan göra klart fikat. Det blev hur mysigt som helst, tända lyktor på borden barn och vuxna som småpratade och tog sig tid att leka med barnen, titta runt på avd. Jag tycker att drop-in är toppen! Det är klart värt det extra arbete som blir, som personal vill man ju att föräldrarna ska känna att det här är våran förskola också! Men, men, men vi hade inte klarat det utan våran fantastiska kocka Susanne som bakade åt oss och vispade grädde. Ursprungsideén var att vi skulle baka i måndags men jag blev hemma med Axel och Sara min kollega blev sjuk, så det fattades lite väl mycket folk för att ro iland allt det! Stannade en timme efter jobbe toch fixade med barnens pärmar eftersom det snart är dax för utvecklingssamtal.


Nu trött, trött ska gå och sova.......natti natt

Av Maria - 9 november 2009 20:17

Idag har jag varit hemma från jobbet med lilleman som fick feber på lördagkvällen, vi blir hemma imorgon med för det har inte varit någon vidare fart på honom. På lördagen var vi bortbjudna på middag, det är väl det bästa som finns att få komma hem till goa vänner eller familj och koppla av, umgås och äta gott. Barnen hade inte riktigt tid att äta de var mest leksugna, sen när vi vuxna blev leksugna och ville bowla på wii blev barnen sur!!! Då blev Gustav trött minsann, men klockan hade hunnit blivit 22 så det var väl lika bra att avrunda för barnens skull.


Tidigare under lördagen var ju Axel och jag på teater, det tyckte lilleman var kul och spännande. Men han ville inte sitta på golvet utan blev i mitt knä. Pomelo - den lilla rosa trädgårdselefanten hette teatern den var väldigt underhållande.


Söndagen tillbringades mest hemma, Per och Gustav var iväg på en bytesmarknad som slalomklubben anordnat men hittade inget där. Sen var de och veckohandlade! Per fixade med extralysena på bilen och lagade sedan en god farsdagsmiddag, avokado till förrätt och plankstek till huvudrätt Gött var det! Sen bar det iväg på vattengympa och då träffade jag lite tidigare arbetskamrater så då blev jag lite uppdaterad om läget där! Vattengympan var skitjobbig, värdelös kondis har jag tydligen! Jag som cyklar eller går till jobbet!


Nu är jag nyss hemkommen efter månadens APT, jag cyklade dit och hem för jag kände mig så trött och seg på em. Så jag tänkte att lite friskluft nog inte skulle skada =)


Nu teve eller bok ifall Per ser på någe sport!!

Av Maria - 6 november 2009 20:55

Vi har ju ett projekt under uppbyggnad tänkte lägga ut lite bilder på det. Vi hyr en plats för husvagnen i Hassela i vinter. Nästa år hoppas vi att vi har fått ett första hands kontrakt! Men i år gör vi bara vissa förbättringar på förstugan som redan står där, imorgon åker Per och Gustav ner för att fixa med förstugan.


För de som inte vintercampar kan jag berätta att en förstuga är en liten stuga man sätter framför husvagnen och bygger tätt emot långsidan där dörren finns. Det man vill åt är att spara på värmen, det blir ett otroligt värme ras varja gång på öppnar dörren. Och har man barn öppnas dörren i ett och det är inte alltid de stänger den särskilt fort heller. Samt att man får som ett extra rum bra för förvaring, vi har ju ställt in ett torkskåp i förstugan!


Idag ringde Gustavs lärare till mig, Gustav hade hållt på och flamsat i klassrummet och försökt lockart med kompisar. Läraren hade sagt till men han var inte så mån om att lyssna, till slut hade Gustav blivit ledsen och det blev bara pannkaka av alltihop. Men i slutändan blev allt bra, det ordnade upp sig! Men jag är väldigt glad för att han ringde, ifall Gustav hade försökt berätta något fanns ju en väldig risk att det har blivit missförstånd. Men jag känner min son, han har väldigt svårt för motgångar!


Ja, slutligen lite bilder på förstugan...         

Av Maria - 4 november 2009 21:02

Det är nog allt jag har att rapportera om idag, att vi äntligen har fått tid på öron för Axel, och det redan på onsdag! Jag är orolig nu för han är rädd om sitt öra och vill inte att man är i örat och tittar eller jag får inte heller göra den klassiska tryckningen utanpå örat, det tycker han gör ont! Och så var det nästan på en gång när penicillinkuren var slut sist för några veckor sedan.


Mycket tider att passa ett tag nu, öron på onsdag, jag tandläkaren på torsdag och sedan veckan därpå har jag tid på kirurgen. Kanske ska jag få gallan borttagen!

Presentation

Omröstning

Är du lycklig?
 Ja
 Nej
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Marias 30+  liv och leverne med Blogkeen
Följ Marias 30+  liv och leverne med Bloglovin'

GÄSTBOK


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se