Alla inlägg under oktober 2008

Av Maria - 18 oktober 2008 14:58

Det är mitt vardagslyx, även om det är mycket mindre av den varan nu för tiden med två barn att ta hand om.


Iaf vill jag rekommendera en mycket bra bok som jag hade svårt att slita mig ifrån, "En möjlig framtid" av Alice hoffman. Den var både spännande, rolig och intressant.


Nere på vårt bibliotek finns ett ställ med lästips och jag har nog samma boksmak som någon av bibliotekarierna för där hittar jag alltid en bok som jag vill läsa.


Idag har pojkarna så klart varit morgonpigga (eftersom det är lördag), vi har varit på allmänna skridskoåkningen i en ishall och handlat till pizzan. Diskat och tvättat och vikt tvätt och sorterat in den. Igår kväll satt jag vid datorn hela kvällen och skrev på min cv och scannade in diverse dokument.

Av Maria - 17 oktober 2008 21:57

Alla odrägligheter, så är han världens snällaste goaste klokaste pojke som finns. Speciellt kan han var så fin mot sin lillebror, kolla dessa bilder när vi är på norra berget, barnen har just fikat och jag och min kompis Lena säger till barnen att gå och leka för vi vill sitta kvar på bänken och dricka en kopp kaffe. Gustav undrar om inte jag behöver följa med Axel och jag svarar att vi har varit där i lekställningen och jag vet att han klarar den. Men se storebror han tror inte på det så han vaktar lillebror som en hök, hjälper honom med en utsträckt hand och håller ett vakande öga.  Även bort mot mig lite då och då, som demonstrativt -är du inte klar med kaffet snart så att du kan ta hand om ditt minsta barn.....


Ja, syskonkärlek........den är viktig...älskad för den man är!

Av Maria - 17 oktober 2008 21:39

mycket efter att det ska bli fredag, men det gjorde jag idag.


Igår hade vi överraskande finfrämmande på kvällskvisten. Pojkarnas faster Anette och stor pojkarna, de hade den vanliga turen och fick punktering på bilen =( . Men de kom hem hit iaf. Och grabbarna klarade att byta däck, duktigt! Ja, vi surrade en massa, fikade både korv och bullar. Mina pojkar somnade på störten.


Idag har Gustav haft kompis med sig hem från skolan, de hade kul tillsammans! Vi hade höstfest på jobbet och jag hade clownmunderingen, den gjorde succe´ speciellt den vattensprutande blomman! Per har hemlängtan tror jag för vi pratade en låååång stund på em, men han kommer äntligen hem imorgon. Jaktlaget har skjutit fem stora älgar, så det blir inte så mycket kött i år! Jaktlaget är stort!!!


Imorgon ska vi fira Pers hemkomst med hemmagjord pizza och Gustavs förslag var även att vi skulle duka fint, så får det bli!


Axel babblar på ikväll när jag pratade med min vän Sara, klättrar han upp i min famn och frågar vem det är -Sara säger jag! Mammas Sara, säger han. Hästen. Saras hästen. Se vilken snabbtänkt son, han vet att jag har en Sara och han har en Sara på sin förskola. Han vet att när min Sara och jag pratar pratar vi gärna om hennes häst.......ooooo, vilka ungar!


GUstav är förresten urjobbig nu, tvär, tjurig, obstinat, ful i mun. OOOO.....han kan verkligen få fram mina sämsta sidor..inget man skirver om i en jobbansökan =)

Av Maria - 14 oktober 2008 22:02

Har kollat in House, jag finner den serien ganska rolig.


På jobbet som vanligt =(


Hemma har jag märkt att jag mår bättre av att vara ute och ta vara på det lilla solsken som finns.


Märker nu att det jobbiga på jobbet börjar smitta sig hemma också, mitt tålamod med mina egna barn är...ganska kort.


Imorse bråkade Gustav och jag så att vi inte ens var vänner när han kom till fritids jag fick ingen kram, det kändes inte bra och precis när jag tog i handtaget på jobbet så ringde han och grinade och var fortfarande arg. Men sen har vi pratat av och till under em och kvällen iaf, jag tror Gustav är inne i en period när han testar ganska mycket! Han tycker att han är väldigt stor nu och kan bestämma allt själv, men se då ska han få med mamma sin och göra. För jag råkar vara stenbock och tjurig som få........i smyg!


Imorgon är vi bjuden på middag hem till mamma och pappa, det ska bli skönt. Slippa biten med matlagning och disk för en dag =)

Av Maria - 12 oktober 2008 21:01

Jag älskar såpbubblor och jag har nog smittat mina pojkar. De där stora såpbubblepinnarna har jag köpt på tom tits i Södertälje, Gustav har haft sin sedan 2002 och Axel har precis i år fått en egen så väldigt hållbara är de! Kusin Filip fick en han också när han fyllde år, vi måste ju sprida bubblor omkring oss.


Idag har det varit en lagom skön och härlig dag, vi har vilat en hel del men också jobbat en hel del. Jag låg och läste länge igår innan jag somnade och sedan sov jag dåligt (första natten själv och jag vaktar mina barn) för det blåste så fasligt så!!


Axel vaknade kl. 6,00 pip. Yeah baby vad pigg jag var då, not! Jag fick ligga och dra mig till 8 iaf, sedan var det frukost dax. Han är bättre i magen idag, men farmor kommer imorgon så att jag kan jobba och Axel vara hemma sina 48 timmar. Tack snälla super söta farmor!


Iaf har vi städat lite ute på gården, plockat undan gräsklipparen och en grind och lite annat smått och gott som ligger i vägen för snowracerbanor. Har även sett en hel dvd film med mcleods daughters som jag lånat av syrran, det hann jag med när Axel sov och Gustav spelade fotboll med grannpojkarna.


Jag har börjat längta efter snö, för det börjar bli så mörkt. Min kompis Sara hon längtar också efter snö och hon vill ha en vargavinter för hon har köpt en släde till sin islandshäst, jag försöker hjälpa henne så gott jag kan med att köra in Sindri! Vi har väldigt kul och han är en super fin häst, otroligt vacker men framförallt snäll och nyfiken! Måste ta och knäppa kort på han innan det börjar bli mörkt på em också!

Av Maria - 11 oktober 2008 21:01

kylig eftermiddag så bestämde sig pojkarna för att göra slut på det sista såpbubblevattnet och det blev ju ganska häftiga bilder, lillebror iakttar storebror noga. Man riktigt förstår SE OCH LÄR. Observera våran knäppa katt som alltid är med oss överallt ute. Går vi till skolbussen på morgonen jo vem följer efter jamandes eller de som känner våran katt skrikandes!!! Och är vi ute på gården så är han alltid med på ett hörn vare sig vi klipper gräs eller blåder bubblor. Knäpp gosig katt!

Av Maria - 11 oktober 2008 20:38

Har inte just haft tid eller lust med bloggandet......


Förra helgen var jag på lillasysters bröllop. allt var perfekt utom vädret, men man kan ju inte få allt. Och hon var så vacker bruden, min lillasyster =)


Jag bad en kollea på mitt jobb att göra ett halsband till mig och det blev så snyggt. Jag kände mig också vacker i midnattsblå klänning lånad av syster och min vackra barcelona-sjal (en sjal jag köpte när jag var i Barcelona, åh dit borde du åka. Vilken vacker stad! När katedralen är klar ska jag åka tillbaks. När jag var där i slutet på 90-talet sas det att den skulle vara klar 2008, men det är den ju inte så....tålamod.)


Jag är gräsänka nu för Per har åkt på älgjakt, men han kommer hem på måndag em. Han ska jobba på tisdag och det passar mig bra, för jag har kvällsmöte på måndag med jobbet och då har det gått några dagar och det börjar kännas ensamt i sängen.


Axel är kass i magen idag har han nog bajsat 6 gånger + 2 blötfisar. På fredagen hemma hos mamma min hade han inte bajsat en endaste gång. Men i torsdags var det 4 gånger.


Gustav har lekt med en klasskompis nästan hela dan först kom kompisen hit och sedan följde Gustav med honom hem. Och det var ett framsteg för Gustav för han vill alltid annars att kompisarna ska komma hem till honom. I tisdags var en sån dag också när det var klasskompisar här. När jag hämtade Gustav följde en kille med hem och sedan när han åkt hem så ringde en annan kille och ville leka. Roligt tycker vi eftersom Gustavs klasskompisar inte bor där vi bor. Gustavs läsande rullar på också snart har han knäckt det så att han kan läsa på egen hand, roligt att följa utvecklingen.

Presentation

Omröstning

Är du lycklig?
 Ja
 Nej
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Skapa flashcards