Alla inlägg under februari 2008

Av Maria - 22 februari 2008 09:05

Hade ett bättre morgonhumör jag är rätt och slätt en riktig surpuppa på morgonen. Axel morgonpigg som vanligt 6,15 pip, fastän han sov oroligt under kvällen men efter att han bajsat sov han ordentligt hela natten. Det var något konstigt slem med bajset???? Undras vad det kan ha varit???


Katten har tagit en fågel här på morgonen, en stackars talgoxe strök med den här gången.


Idag ska jag ha medarbetarsamtal med min chef under fm, börjar egentligen 11,30 idag (jobbar till 17) med ska träffa henne 10,45. Så nu ska vi börja göra oss iordning.


Ja, just det fredagskjol var det också.........

Av Maria - 21 februari 2008 19:27

På jobbet, jag skulle läsa saga efter maten och några barn mötte upp mig på vägen in till rummet. Kan du inte ta med bråkpåsen också sa en fyraårig pojke...vad sa jag?......ja, men bråkpåsen sa han igen och pekade på min språkpåse. En stor ryggsäck som jag har mitt språkmaterial i, bland annat en handdocka som är kråkan, mamma mu´s kråka(min favvo). Och som jag antar att barnen uppfattade som bråkig eftersom de frågade efter honom när vi öppnade "bråkpåsen". Vi hade en mysig sagostund som du kanske förstår :)

Av Maria - 20 februari 2008 20:53

Ungefär varannan dags humör, rätt trött och vissen ena dagen bättre den andra och så börjar det om. Jag är iaf skittrött på kvällarna, måste vara någe´skit med kroppen. Tycker ju också att jag jobbar på ganska bra med min vikt men det är bara bakslag jag går upp istället för ner. Konstigt.....jag går ca 20 min på lunchen varje dag, vattengympa en gång i veckan och två långpromenader i veckan på kvällningen. Jag har iof haft världens bakslag på mitt godisätande, det började när jag hade mens och skulle vara liiiite snäll med mig själv sen har det fortsatt var och varannan dag den här snällheten :( . Men nu har jag skärpt mig igen och inget godis på ett tag enklast vore väl aldrig mer men om man är realist så fattar jag ju att det inte funkar. Läste en artikel i tidningen om att det är hjärnan som vill ha socker inte kroppen, det visste jag inte. Så jag har börjat tala till min hjärna nu...du får inget idag! Men jag verkar binda en hel del vatten för jag kan inte ha mina ringar........nog om det.


Veckans roliga och gulliga..jag har fått brev med posten (hör inte till vanligheterna) från Pers brorsbarn Amanda, som jag då är faster till. Stackarn har haft halsböld, och har då pysslat till mig, ritat en fin teckning som det står världens bästa faster på (sträcker på mig stolt) och skrivit ett långt brev. Amanda hade gjort ett nyckelringssmycke och en brosch, jättefina! Det var väldigt roligt och rart tänkt tycker jag!

Av Maria - 17 februari 2008 17:33

Med bilar, min volvo vill inte starta......problem problem vi är ju beroende av två bilar nu eftersom jag skjutsar pojkarna till två helt olika områden.......men efter att laddat batteriet och slagit i en skvätt bränsle startade bilen....vi misstänker att det är något fel i tanken. Per har konsulterat sin bror flera gånger i helgen.....ska gå ner och pröva bilsaten snart eftersom jag ska på vattengympa.


Vi har haft besök av lillasyster och Filip idag, så mysigt så! Gustav har lekt med grannpojkarna nästan hela dagen. Rivit ur vår dubbelsäng idag och tvättat det och en maskin kläder också. Nedervåningen blev bara snabbstädad idag eftersom vi fick främmande.


Ska packa pojkarnas väskor till imorgon nu, Gustav har skridskor med matsäck imorgon och Axel ska till farmor för hans förskola har planeringsdag och är stängd. Vi har tur vi som har familj som ställer upp på allt och alla............

Av Maria - 16 februari 2008 20:09

Något roligt så idag har vi varit och bowlat, sedan blev det middag på mcdonalds. Det var egentligen inte meningen men klockan vart så mycket.


Axel blev väl lite rastlös på bowlingen men i det stora hela gick det jättebra, Gustav tycker att det är jättekul.


Efter utemiddagen åkte vi och veckohandlade.


Men innan vi åkte på bowlingen hade Per och jag varit jätteduktiga eftersom vi grundstädade övervåningen medans Axel sov. Gustav var hos grannpojkarna och lekte en stund.

Av Maria - 12 februari 2008 20:39

Vi hade så mysigt och så fint väder, vi gick till vår pulkabacke med lunch med. Så vi var i pulkabacken i drygt tre timmar, jag tror nästan att solen tog för jag känner mig lite stel påkinderna :)


Per kom fram lyckligt välbehållen i bil till Skellefteå (var det ju inte Gällivare), avskyr när han åker bil långt jag föredrar de säkrare transportmedlen tåg och flyg. Mina värsta mardrömmar är att vårt hus börjar brinna eller att vi i familjen är med om en trafikolycka.


Axel har haft en jättebra dag på sin förskola, han protesterade lite imorse efter att jag parkerat bilen och när jag lämnade över han till en av fröknarna. Men han var så glad sen när jag hämtade honom och han visade att han kan åka i rutschkanan i lekrummet.


Fort hem idag lagade till middag, packade Gustavs innebandy grejer, ner till bilen. Men så säger Gustav att han har jätteont i magen, åh, nej tänker jag Here we go again! Så vi åker på affärn istället och strö handlar.......han är nog inte riktigt pigg ännu för aktiviteter på kvällen! Maria sandbil for fram med Axel på ryggen i bärstolen innan vi gick in med matvarorna.


Nu ska jag hänga tvätt, duscha och förbereda inför morgondagen sedan släpar jag mig i säng känns det som nu...........

Av Maria - 11 februari 2008 20:54

Tänk att kvinnor har så svårt för att säga nej! Bara pågrund av det blev det lite personal schabel bland oss fröknar idag, men jag tror inte att någon blev särskilt långsur....ordnar sig nog. Jag tror att alla är lite känsliga eftersom det är personalförändringar pågång eftersom våra femåringar ska flytta ner till fritids lokaler igen. Det ser ut som att våra kära(hånler) politiker ser till att återigen spara pengar på våra barn. Barnen får flytta istället för att förskolan byggs ut med en avdelning till, bygga! Men hua det är för dyrt.......(jag talar i huvudet nu med ett ironiskt tonfall)


Som du märker är jag inte på något solskens humör, trots solen ute idag! Men jag var ute ett tag i den eftersom jag gick en promis på min lunchrast.


Imorgon ska Axel på förskolan, allt är i fast form med honom nu om vi säger så! Pratade med personalen på hans avdelning, det har varit en långdragen magsjuka för många barn och enligt en sjuksköterska som någon förälder pratat med så kan småbarn vara lös i magen i upp till två veckor efter en ordentlig magsjuka. Det skulle ju kunna förklara Axels förehavanden, för redan i slutet av veckan så luktade det inte längre magsjuka om bajset. Så då ska han ju inte vara smittbärande på långa vägar nu då! Mycket skitprat idag, så kanske lika bra att avrunda........

Av Maria - 10 februari 2008 20:21

Frejas ett års kalas var GUstav och jag på under lördagen, Gustav njöt av tårta......(och idag har han ätit som en häst kvällsfika bestod av kräm å lite mjölk, riskaka medans Per kokade havregrynsgröt. Så han är äntligen helt återställd). Freja fick många fina presenter och en mycket nöjd mamma som fick hello kitty grejer :). Tårtan var ju också hello Kitty! Roligt att träffa så många, det var ju nästan alla som var på hennes dop och man börjar nu få lite kläm på Ulricas släkt också!


Senare under lördagen sålde jag bärsjalen, jag fick det jag önskade. Men Per har redan spenderat dem eftersom han hittat ett takräcke till volvon på blocket, ja ja lätt fångat - lätt förgånget eller vad heter det!


Idag har vi förberett oss för veckan, handlat, tvättat. Gustav har lekt med grannpojkarna och jag har gått en låååång (1,20 tim)promenad medans Axel sov. Per har sålt några grejer vi hade kvar efter forden, lastgaller och jeppegrindar! Jag tror minsann att vi håller på och vårstädar lite(ekonomi eller hus?)! Axel sket ett stort lass på em som inte var alltför trevligt så han får vara hemma och avvakta lite till, mormor kommer imorgon bitti!


Nu i veckan blir jag gräsänka då Per åker till Gällivare på konferens(ti-to), men nu för tiden är jag van fast iof det är första gången sedan jag själv börjat jobba! Ja, vi reder oss nog!

Presentation

Omröstning

Är du lycklig?
 Ja
 Nej
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards