Alla inlägg under november 2007

Av Maria - 15 november 2007 09:35

Kusin Fredrik och Gustav har byggt med Axels födelsedagspresent från familjen B. Bilden är sedan i lördags!

Av Maria - 15 november 2007 09:25

Har jag idag, sovit dåligt också. Nu får Per ta och komma hem tycker jag, jag blir gammal i förtid:)


Jag tror att korven i korvstroganoffen var dålig igår :(

Axel sov över tre timmar igår så jag hann med att spendera tid med Gustav och plugga ikapp det jag låg efter med, så nu ligger jag bra till igen! Gustav och jag mellanmålsfikade i soffan och tittade på djurprogram precis som vi brukade göra innan Axel kom till världen, före det hade vi åkt lite pulka och snowracer.


Middagen igår tyckte Gustav blev spännande eftersom vi fick slut på gasol och fick laga mat på vedspisen, ett himla pyssel att bygga Axelsäkert!


Gustav är på förskoleklassen idag också eftersom de skulle åka på en lekutställning inne i stan.


Nä, nu känns magen bättre vi ska pallra oss iväg på affärn´.

Av Maria - 14 november 2007 10:17

Axel sov i sin säng fram till 5,30, sen kom han till mig. Och han somnade om, så jag är jättetrött idag. Blev inte så mycket pluggat igår ska försöka ta igen det idag.


Axel sov över frukosten, så det blev bara en promenad runt kvarteret idag efter att vi vinkat av Gustav på skolbussen. Vi matade kaninen och åkte pulka två gånger ute på gården innan det var frukost dax.


Ska gå och läsa lite nu för Axel leker så fint på sitt rum.

Av Maria - 13 november 2007 09:25

Så är man gräsänka igen, Per for med tåget till Stockholm igår em för sista delen i arbetsledarutb. Kanske det blir lite lugnare framöver med kursandet nu. Pojkarna och jag for på affärn´och fyllde på med mjölk och potatis och kaffe. Efter det biblioteket återlämning och låna nya böcker, Axel ville rita så Gustav gjorde en teckning som vi satte upp på anslagstavlan.


Äntligen har jag kommit igång med pluggandet igen, som en kvällsrutin. v.50 har vi seminarium på 2 böcker.


Axel har blivit snuvig så han har sovit med mig inatt, katten väckte mig 6,20 då han lekte med en kula på Gustavs rum efter det kunde jag inte somna om. Varju´ ändå dax att stiga upp snart. Dåligt väder idag så det blev en promenad runt kvarteret, det var för moddigt på vägen för att gå någon längre sträcka.


Nä, byxor på för lilleman som har luftat stjärten :)

Av Maria - 11 november 2007 10:30

Igår gjorde vi en familjepromenad ner till centrum, handlade vin som i lånat förra helgen av goa vänner som vi hade sån tur att i träffade och hon fick tillbaka den med en gång. Snabbsväng på ica för Gustav ville ha lördagsgodis. Det blåste svinapetter kallt, vi trodde aldrig att vi skulle komma hem. Axel somnade i vagnen och vi hann luncha och börja städa innan hans mage också började kurra. Sedan kom då efterlängtade tokfaster, kusin Fredrik och farbror Yngve. Jag började med tacopajen och gräddade sedan pannkakor till Gustav som inte gillar paj värst mycket. Det blev en god, god middag för hungriga magar. Dock gick efterrätten inte vidare hem då jag gjort fruktsallad och glass! Jag la pojkarna och de andra såg filmen freaky friday tillsammans, jag slöt upp tillslut.


Våran katt kom hem blodig efter slagsmål med grannkatten, det är nog verkligen dax att kastrera nu. Per tvättade av honom i handfatet det var inte populärt :)


Det har varit en okej natt, Axel vaknade två gånger under natten och var sedan pigg klockan sju och Gustav en kvart senare. Per fick sovmorgon till nio, gemensam frukost med farsdagspresent. Han fick isdubbar och skydd till långfärdsskridskorna, de blev han glad för!


Idag är vi bjuden hem på lunch till pappa och mamma, så Per försöker få Axel och sova lite nu så att han är pigg och alert till lunchen. Men det går inge´vidare.....ska nog ta över nu...

Av Maria - 9 november 2007 20:56

Åkte förhållandevis tidigt imorse eftersom vi skulle stanna till på Pysen´s barnkläder och köpa vantar till Axel. Hittade ett par jättebra hestra vantar som man drog upp en dragkedja på ena sidan, okej pris också 199 kr.


Sedan åkte vi till farmor och gratulerade henne på 60-årsdagen. Stort grattis till min extra mamma :) Hon bjöd på lunch och fika, jag diskade och sedan for vi till systemet. Farmor skulle köpa champagne dagen till ära och jag en flaska vitt eftersom Per och jag ska äta räkor ikväll *gott*. Hon handlade på expert och jag på apoteket, i turades om eftersom Axel sov i bilen. Sedan skjutsade i henne till lägenheten och Gustav fick se den också, fort fort hem! För middag och packa innebandy väskan. Axel och jag tog det lugnt efter att storpojkarna åkt *gosade i soffan*. Nu har jag pluggat så duktigt medans Axel somnade, så att jag inte hinner med någon promenad (ojdå, ojdå!). Äh, jag tar en tur runt kvarteret.....nu.....nu.....nu går jag.....kanske....

Av Maria - 8 november 2007 20:56

i pluggandet på ca fem dagar och det var inte bra, för nu kommer jag inte igång. Har motstävigt läst det första kapitlet i kursens viktigaste bok oj, oj oj hur ska detta sluta. Tur att Linda och jag bestämde att vi ska träffas och ha boksnack om ca två veckor.


IDag har grabbarna och jag varit på stan, vi har handlat farsdagspresenter och letat vintervantar till Axel, han har mycket bredare händer jämfört med vad Gustav hade. Samt att han hatar vantar och tar av dem på en gång, tänkte köpa långa saker så att det inte fungerar. Men det gick inge´vidare hittade inget bra. Imorgon åker vi och uppvaktar farmor som fyller år på fm och då ska jag svänga in på en affär där.

Av Maria - 6 november 2007 15:40

Vi har nästan gjort ett arbete klart, vi håller på och sammanför våra olika delar och fick lite dötid. Är så trött nu för Axel har varit vaken sen halv fyra imorse, fler tänder på gång?


Vi har analyserat ett läs- och skrivmaterial, käkade lunch på biblo idag. Det var jättegott åt flera olika sorters sallad med oliver och mumsiga saker och indiska köttbiffar.

Presentation

Omröstning

Är du lycklig?
 Ja
 Nej
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards