Alla inlägg under mars 2007

Av Maria - 18 mars 2007 20:54

Vi har ju varit bortresta, varje år hyr vi en stuga i Kajevall i hälsingland. Det är en mycket enkel stuga men väldigt nära till pulkabacken och fina skidspår. Det blev lite dåligt väder idag så då åkte jag inte längdskidor, men både fredag och lördag blev det några kilometer. Gustav åkte snöstjärnespåret och fick köpa ett märke att sätta på märkesskölden.På fredagen hann vi hälsa på farbror Yngve och Anette, Axel tankades och vi fick fika. Lördag var det skidor, madrassåkning och snowracer(som gick sönder!)på dagen, samt bastu på kvällen som var aktiviteterna. Det var sol så vi har faktiskt fått lite färg hela familjen!Men det gick långsamt att åka hem, det var minst en dm snö överallt och inte särskilt plogat, stannade hos syster då Axel behövdes tankas och vi en kopp kaffe. Per tittade på bandyfinalen, när vi kom hem rusade han upp för backen och såg slutet Edsbyn vann över Hammarby igen!!Skönt att vara hemma igen, jätteskönt. Det är bra att åka bort så att det är kul att komma hem:)

Av Maria - 18 mars 2007 20:53

Hon är så gullig så, och kolla in storleksskillnaden. Freja en månad och Axel sex månader.

Av Maria - 16 mars 2007 10:27

Ibland är det så himla mycket bara med att vara tvåbarnsmor, jag ska försöka sammanfatta onsdag, torsdag lite snabbt.Onsdag: Vi blev super sena till femårs så Gustav grinade även denna dag och det blev mitt fel, de hade redan hunnit köra igång med samlingen. Ja, det är inte lätt! Han är lite känslig i vanliga fall, men nu är det som extra mycket. Axel och jag var och handlade på ica innan vi for hem, sedan kom mamma och hälsade på Axel och mig. Och vi åt lunch tillsammans, mamma pratade om lilla Freja och jag blev så Freja sjuk så jag gick och ringde till Ulrica och frågade om vi fick komma och hälsa på. Det gick bra det! Per kom hem tidigare eftersom vi skulle suga ur brunnen och vi åt middag lite tidigare så att vi kunde åka ut till Ikea igen för att kolla om garderobskorgarna kommit hem. Jag sprang till klädaffärerna och letade våroverall till Axel men icke vi åkte hem med tomma händer allihopa, köpte tulipaner till brorsan och sambo iaf. Sedan hälsade vi på Freja och så pluttinutti hon var och trött. En riktig sötnos, ska lägga in bilder sedan!Torsdag: Lämnade Gustav och for på stan, hittade våroverall på polarn´och pyret for hem, lagade lunch och promenerade till femårs för att hämta Gustav. Super härligt väder riktig vår. Grannpojkarna kom hem ungefär samtidigt som oss, och de gick upp till skogen tillsammans för att leka i lilla vårbäcken. Började packa på kvällen för idag ska vi åka till KAJEVALL....jippi...Fredag: Vi har bokat om vår stuga i Kajevall, för snön tinar undan så fort. Så jag håller på och packar för fullt, ska gå och duscha för Axel sover förmiddagslur och Gustav leker i skogen med grannpojkarna. Nu kom Per hem, det var skönt för då kan han hålla kollen upp till skogen.Min lille pojke kan sitta utan stöd nu, hua det går alldeles för fort. Han kan även låta som en bil.Långt inlägg men så var det också några dagar sedan jag skrev.

Av Maria - 13 mars 2007 20:35

Grät idag när jag lämnade han på femårs, alltså det har inte hänt många gånger. Jag blev lite paff, nä han ville åka hem med oss. Men icke, som vi bråkade igår så behöver mor och son lite andrum. Jag hämtade en glad och nöjd pojke sedan på em, Axel och jag promenerade i det härliga vårvädret. Helt otroligt det räckte med en fleccetröja på sig, jag har letat på vinden efter en overall till Axel. Men jag måste ha lämnat tillbaka den till Anette, den var helt suverän. Men lite kul att jag inte hittade den för nu måste jag på stan och köpa en våroverall, en pojke till betyder ju att det mesta ärvs efter storebror. Jag tror att det får bli på torsdag!God soppa till middag idag, jag stekte en kycklingfile´ skivade lite korv, lade i morot och potatis i vatten med kalvfond och slutligen ett paket nudlar. En restsoppa kort och gott och den blev riktigt god.Imorgon kommer en slambil och tömmer våran brunn, det har blivit något stopp. Och Per har bokat med en grävare det är lika bra att gräva upp skiten så att säga och fixa avloppet hela vägen med nya rör och så!

Av Maria - 12 mars 2007 18:25

Så trött på måndagar, de är nästan alltid massa tjafs mellan mig och Gustav, han är ju fem och ett halvt nu och beter sig som en tonåring mellan varven. Morgonen startade redan 6,50 idag då han ville sitta vid datorn. Icke sa jag gå och lägg dig igen eller möjligen lek på ditt rum, nä sa han! Så dagens första indragning ingen data på hela dagen när man varit uppnosig mot mamma. Låter kanske inte så farligt men det är själva sättet han säger saker på och hela hans kroppsspråk säger OPPOSITION, och då ringer klockor i en stackars mamma. Stopp och belägg här gäller det att dra gränser, ja det har varit mer idag också men jag orkar inte skriva om det. Skönt när Per kommer hem så att man kan lösa av varandra och vara två vuxna som beslutar och stöttar.Axel har bråttom han idag låg han på mage och då drog han upp sig i knästående, tom Gustav såg så han sa - Såg du mamma!Idag har vi ätit riktigt gammaldags svensk husmanskost till middag palt, sås och fläsk. Det var gott, men ska nog inte ätas för ofta. Gustav gillade det inte, men han åt bra till lunch iaf.Gustav tittar på bolibompa nu och Per badar Axel, Axel blev så glad idag när Per kom hem, precis som om han längtat efter pappa. Det var så gulligt att se, annars är han ju så mammig!

Av Maria - 11 mars 2007 16:50

Har vi haft släkt besök, fast inte alla som det var tänkt för ena familjen var med om en bilolycka, allt gick bra men otäckt att höra var det. Det var en man som svängde ut framför dem med bilen i Delsbo, det small och mannen blev fastklämd. Våra tre släktingar klarade sig förhållandevis bra, men åkte in till Hudik sjukhus för röntgen och så.Så det blev Pers kusin med sambo och lilla tiomånaders bebisen John som kom på fm i lördags, vi åt lunch och sedan åkte Per och hans kusin Jocke med hockeybussen. Vi gick en promenad till centrum för jag skulle ta ut pengar till tvättmaskinen vi köpt av familjen, vi blev väldigt blöt i fötterna för det var varmt och slaskigt väder. Men härligt med vår, visst måste det vara vår nu?Trevligt hade vi ilag iaf, vi fick äta middag med våra pojkar på egen hand för hockeyn drog ut på tiden. Vi gick och la oss ganska tidigt för vi hade alla varit uppe ganska tidigt på lördagen.Idag blev det ett besök på ikea, vi skulle handla grejor till vår nya garderob, men de var naturligtvis slut så det blev bara lite småplock.Idag blir det bara rester till middag för vi har handlat och förberett alldeles för mycket mat i helgen.Tror att jag ska inviga min "nya" tvättmaskin sedan, det ska bli kul!

Av Maria - 9 mars 2007 21:17

Idag har jag varit och badat med Gustav och kusin Victor, Axel fick vara med mormor eftersom han är så snuvig. Han är bättre men inte helt återställd. Pojkarna hade roligt, men när vi kom hem till mormor/farmor var pojkarna sur på mej för de fick inge godis och inga varma chips på badet. Jag sa att det var för att vi skulle äta lunch men hux flux var mamma/faster en dum en´, och allt var fel. Mormor/farmor frågade om de haft kul på badet - nä, det haar vi inte, sa båda två:) Fast vi badade jätte länge och även haft vädigt mysigt i bastun med goda apelsiner och tokprat och lugn och skön stämning, men icke!Per gick tidigare från jobbet idag handlade på systemet och ica, eftersom vi ska få gäster i helgen. Efter middagen har jag bara städat, så det blev inget fredagsmys idag. Har ju dröjt hela veckan med att städa. Men nu börjar bli klar, jag springer emellan Let´s dance och städning i reklampauserna. Per städar också han gör golven jag dammar och torkar och plockar ihop, ska bli skönt när det är klart.

Av Maria - 8 mars 2007 20:11

För han vaknade.

Presentation

Omröstning

Är du lycklig?
 Ja
 Nej
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Skapa flashcards