Alla inlägg under februari 2007

Av Maria - 6 februari 2007 14:16

För Axel har blivit så förkyld igen, den här gången snuva och lite hostig. Ingen feber tack och lov! Meningen var att mamma och jag skulle på stan en sväng, men det är ju ganska kallt också -11, ljust och klart med solsken nu på dagen. Efter att vi skjutsat G. på femårs så la vi oss på storsängen A. och jag och somnade så klart, skönt och välbehövligt, han är tillbaks på att äta två gånger varje natt. Fast han äter typ mellan 22-23 på kvällen också, jag tror det blir välling snart iaf till natten! Men man är ju kluven för börjar man med flaska så tar han snart inte bröstet, så blev det med Gustav iaf.Min man ska komma hem tidigare idag, ja vi får väl se hur det blir med det. Han ska på apoteket till Axel , nya näsdroppar! Och biltema till sin bror i Arbrå, ljuddämpare!Han jobbade över igår och var inte hemma förrän 18,30. Då satt jag och matade A. med gröt och G. tittade på bolibompa.Jag har bestämt mig för att läsa på univeritetet till hösten 7,5 p läs- och skrivutveckling, hoppas att jag kan låna någon bok av syrran om jag kommer in. Och att mamma och svärmor hjälper mig med barnvakt, men distanskursen var det bara fem träffar på så det ordnar sig nog!Ikväll ska jag få iväg ett mejl till friluftsfrämjandet, jag funderar på att ha en mullegrupp under våren tillsammans med min syster, det är roligt att ha något att tänka och planera inför!

Av Maria - 5 februari 2007 14:52

Idag var det ingen vanlig måndagslunk, nä idag var det full rulle kanelbulle från det att ögonlocken motvilligt tvingades upp, upp och upp. Gäsp!Frukost och morgonbestyr, ner för den hala backen (vi fick pölsa i snökanten), kort biltur sammanstrålning med mormor och sedan på med skridskorna för att leka bambi på hal is. Väldigt duktiga barn, och bra hjälpmedel som spar på föräldrar och fröknars ryggar. Det spelades discomusik på hög nivå som lockade fram några höftrullningar och rumpsving.Fika är gott, men godast var nog lunchen när vi kom hem. Jag tror att mamma Maria blev tröttast av allihopa, Axel sover nu och jag har skickat iväg ett mejl till en studievägledare på mittuniversitetet. Nu ska jag gå och hämta en kopp kaffe och sedan besöka Gustavs teaterbiograf.Per jobbar över idag, så det får bli en enkel middag laxpytt, tror jag?

Av Maria - 4 februari 2007 20:32

Och barnen i säng, lillen sover redan den andra på god väg.Idag har vi varit och grattat min minsta lilebror som fyller 16 år idag, vi fick tacopaj och marängswiss! Det var lillebrors önskemål. Han fick längdskidor, datamus, någon slags usb kabel, penagar, bilfilm och så ska han och mamma gå på körskola för att få börja övningsköra hemma.Vi åkte dit mitt på dagen efter lunch, Per och jag gick en promenad med barnvagnen. Gustav var med Niklas, sin stora idol! När vi kom in på gården stod varenda motorhuv på glänt, jag vet inte om pappa höll på att byta delar emellan bilarna eller vad han höll på med. Närå, men det var bilstrul iaf, pappas fård vill inte fungera riktigt. Och det var ju tänkt att de skulle köra mammas gamla escort på skroten, men det går ju inte när pappas bil inte vill funka.Nä, nu ska jag vika tvätt och plocka fram inför morgondagen. Gustav ska åka skridskor i ishallen imorgon med sina förskoleklassfröknar och det ska vara fika och grejer med, det ska bli kul. Mormor får låna Axel och gå på promenad under tiden, hon bor ju så nära!

Av Maria - 4 februari 2007 12:00

85 unika besökare på en dag. Otroligt för lilla tråkiga tvåbarns mamman, måste avvika G. är klar på toa!

Av Maria - 3 februari 2007 16:20

Nu är vi hemma hos svärmor och hennes sambo, vi har tagit en promenad i blåsvädret och Gustav åkte skidor två och ett halvt varv runt huset.Katten och hunden har bråkat, Tubbe gillade inte hundsällskap på gården. Så det tumlade runt lite i snön, men Alfons kom till mig och vi backade undan lite. Och då lugnade Tubbe ner sig och vi kunde gå på promenad.När vi fikade fick vi årets första semla med kaffe till, mummsi!Gustav och farmor har fixat fruktsallad(efterrätten) och sallden till middagen.Per och Uno har tittat på sändningar från Åre och lite på travet, det blir ingen storvinst nu i helgen heller.Farmor donar i köket, Gustav tittar på teve nu och Axel och Per gosar på sängen. Jag har nyss gjort ett test på datorn, tack och lov så var jag ingen psykopat iaf!

Av Maria - 2 februari 2007 14:52

jag fick äta middag själv jag, sedan gick vi ut med hunden sms då min man och han var redan i Iggesund då. Han kom hem redan 19,30. Igår tittade jag på kalla fakta efter som en barndomskamrat till mig var med, hon födde sin flicka redan i vecka 23 för sju år sedan och hon är fortfarande Sveriges minsta bebis. Hon vägde bara någonting på 300 gram. Kom i säng tidigt igår, men Axel var matfrisk i natt. Åt två gånger och sedan vakande han redan 5,30 och var hungrig igen, tack och lov somnade han om och sov ända till åtta. Så det blev en liten sovmorgon, tog en lång sölig frukost(Axel sov) läste tidningen och bara tog det lugnt. Svärmor ringde och bjöd oss på middag imorgon, snällt! Mamma och Gustav kom till lunch, det blev bara korv med bröd idag. Gustav skyndade sig ut till grannpojkarna och snowracern, och vi drack en kopp kaffe.Inge vidare fart på mig idag, men har dammsugit och lagt i en maskin tvätt iaf.

Av Maria - 1 februari 2007 10:06

Och min man säger att han ska börja banta från och med idag jag har varit tillsammans med min Per sedan 1992 tror jag och han har aldrig sagt att han ska banta förr, så nu ska jag göra mitt bästa för att stötta honom. Han säger att första steget blir att sluta med kaffebröd på veckorna, på helgen ska vi una oss något gott dock utan frosseri (det blir nog inga problem för Per, men jag har nog anlag åt frosseri tror jag? iaf om man ställer fram en chips skål!). och då måste ju jag skrärpa mig också!

Av Maria - 1 februari 2007 10:04

Jag har inte ätit godis i veckan, jag har den regeln om att bara äta godis på lördagar. Men brukar fuska ganska friskt ändå i veckorna, iaf en gång extra i veckan förutom lördagen då. Men än...jag säger än för det är inte lördag ännu och jag är konstant sugen. JAG ÄLSKAR GODIS!!

Presentation

Omröstning

Är du lycklig?
 Ja
 Nej
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards