Alla inlägg under december 2006

Av Maria - 28 december 2006 19:00

Det var många på besök i metropolen Långsjön idag, dvs hos min mamma. Pappa jobbade, lellebror har jullov och hade två kompisar hos sig, min lille kusin Jonas har jullov och kom redan på juldagen. Han blev hämtad idag av min moster Britta med man och Johanna, kusin som är lika gammal som min lillbror Niklas. Hon kände sig hängig och ville bara hem, Jonas hade ingen bråska nu när mamma och pappa kommit. En annan av mina mostrar kom också på besök moster Maggan med sin yngsta dotter Moa, hon ska sova över en natt också. Så idag har man träffat en stor del av släkten, tyvärr så träffas vi alldeles för sällan. Men det blir ju så, när man jobbar och dessutom bor på skilda orter. Min bebis charmade dem alla så klart, han har ännu inte nått den fasen då man blir lite blyg och reserverad, han flinade glatt mot alla.Min man har gjort dagens duktiga idag, han var till tandhygienisten och frågade då åt mig varför inte jag blivit kallad på koll. De var visst lite försenade, inte för att det gör något. För jag tror inte att jag har några hål. Dessutom bir det bara dyrt!Nu ska jag gå ner och dricka kaffe, och G. ska kvällsfika. Undrar vad vi ska hitta på imorgon, jo just ja jag fick ingen ny sparklåda. Per satt och kollad e på nätet vad en ny kostade och då var Krister en väldigt snäll kollega till honom och sa att vi fick låna hans om vi ville. Och det blir väldigt bra eftersom man använder en sparklåda en sån pass kort tid, nästa vinter kan vi köpa en bygel till sparken istället! Ja, om det nu blir någon vinter i år vill säga!!

Av Maria - 27 december 2006 20:47

När Gustav och jag åt lunch bestämde vi oss för att ta en promenad runt sjön, ta med oss lite fika och stanna på badplatsen på vägen hem för fikapaus och lekstund. Sagt och gjort, G. srang över till grannars och frågade om den jämnårige pojken ville följa med, men de skulle bort!Hunden blev jätte glad när han också fick följa. Jag känner att jag verkligen behöver röra på fläsket nu, jag går bara upp i vikt istället för ner som det var tänkt. Inte har julen gjort det bättre med småkakor och dylikt också, jag vet inte hur jag ska göra till helgen då har jag egentligen frossarhelg. Men julen har kännts som ett enda stort frossande så jag tror jag hoppar över frossarhelg den här gången, om det går:). Jag fyller ju år till helgen också, så då blir det så klart tårta.Nu ska jag gå och duscha och sedan tänkte jag se klart dvd med morden i midsomer, under ytan! Imorgon funderar jag på att åka ut till mamma, kanske?

Av Maria - 27 december 2006 11:38

Idag hoppas jag på en lugn och skön dag, känner inte för att gå på någon rea iaf.Har tvättat lite idag och dammsugit lite, har även satt in kort i minstingens fotoalbum! Det var mycket duktigt gjort av mig tycker jag!Gustav har gått till grannpojkarna för att leka, han har sett att de har fått ett pingisbord i julklapp som han är lite nyfiken på. Gud vad jag längtar efter snö nu, tänk om det blir en lång och kall vår istället med snö ända fram till midsommar. Jag vill ha vinter nu...åka skidor och spark, skridskor oc snowracer. V har inte bokat någon stuga i Kajevall ännu heller, vi har ju hört att det är nya ägare där nu! men, men är det ingen snö här så är det ingen snö där!

Bio

Av Maria - 26 december 2006 18:48

Idag har mannen min och äldsta sonen haft mysdag, de har varit på bio och ätit lunch ute. De såg Petsson och tomtemaskinen, jag var hemma med lillen. Vi löste lite korsord och sedan gick vi ut och hämtade ved, och nr han somnat i vagen släpade jag ut sparklådan för att börja slipa den. Så slipar jag en sida och en till och sedan vänder jag upp den, och ser att hela bottenplattan är möglig. Nej, jag vill inte at min bebis ska åka i en möglig sparklåda! Visar mannen min som precis kommit hem, han håller med mig. Han ska prata med en kollega i morgon som känner en man i Kramfors som gör sparklådor för 500 spänn, det får bli en sån istället. Så istället för att slipa sparklåda blev det en promenad runt kvarteret med hela familjen, lillen sov och femåringen skrek och grinade och slängde sig på marken med jämna mellanrum (dramaten nästa!), ohhh han var så trött och han orkade inte gå. Han slutade efter ett tag då vi inte brydde oss särskilt, det tar tyo en kvart att gå runt!!! Gud vad det var gott med kaffe när vi kom hem.

Av Maria - 26 december 2006 12:50

Innan julafton hann min damp-man tapetsera klart samt lägga golvet,det blev så här fint. nu saknas golv- och taklister, fönster - och dörrfoder, sedan kan vi börja tänka på inredningen. Fast garderoben har vi redan en tanke om, ni får väl se längre fram!

Av Maria - 26 december 2006 12:48

Bästa julklappen enligt min femåring, som han fick av lillebror tre månader och tre veckor

Av Maria - 26 december 2006 12:41

Checka in kakbordet vi mumsade på under julaftonen, jag orkade inte äta av alla sorterna i år heller :).Bla. kan du se bondkakor, julkaka, hallongrottor, snickerskaka, vanlig kanelbulle och saffransbulle, masarinkaka, chokladbollar, chokladsnitt, kolakaka, cocosmums och cocostoppar, pepparkakor och finska pinnar. Ja, det är fler men man ska ju komma ihåg namnen också.

Av Maria - 24 december 2006 23:14

Jag har gjort en ny omröstning på min blogg, som handlar om vilken film som var roligast i min adventskalender.

Presentation

Omröstning

Är du lycklig?
 Ja
 Nej
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards